A Nébih megkezdte a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést

2017-07-04

A Nébih megkezdte a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: augusztus 31-ig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik – közölte a Nébih az MTI-vel. Az ellenőrzések célterületei a strandokon működő vendéglátó létesítmények, a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszerek, az ifjúsági és gyermek táborok étkeztetése. A fagylalt előállítókra és forgalmazókra, valamint az utcai vendéglátókra, a büfékocsikra is fokozott figyelem irányul. A szakemberek a fűszerezett, pácolt előkészített húsok és grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzését végzik kiemelten.