Cél, hogy évről évre egészségesebb ételeket tálaljanak a közétkeztetésben

2019-11-19

Cél, hogy évről évre egészségesebb ételeket tálaljanak a közétkeztetésben Cél, hogy évről évre egészségesebb és finomabb ételek legyenek a közétkeztetésben; teret kapjanak az újfajta receptek, technikák és az innováció – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jövőre megrendezésre kerülő IX. Országos Közétkeztetési Szakácsversenyről tartott sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence felidézte: az elmúlt években számtalan intézkedést tett a kormányzat az iskolai menzák egészségesebbé tétele érdekében, másrészt a központi költségvetésből olyan pluszforrásokat biztosítottak, amellyel szociális alapon többek számára tették ingyenessé vagy kedvezményessé az iskolai étkezést.