Sárváron készül a legfinomabb virsli

2017-08-02

Sárváron készül a legfinomabb virsliSárváron készül a legfinomabb baromfivirsli. Ezt állapította meg tesztjében az egyik vezető gasztronómiai honlap. A tesztben az augusztus elsején hatályba lépett Magyar Élelmiszerkönyv húskészítményekre vonatkozó változtatásait vizsgálták. E szerint a virsliknek minimum 51% húst kell tartalmaznia. Ha ennél kevesebb hús van egy termékben, az nem nevezhető virslinek. A boltokban már meg is jelentek a különböző fantázianevekkel árusított termékek, például a „Hot Dog”, a „rudacska” és a mindenféle „készítmények”. Fontos változás még, hogy a csontról mechanikusan lefejtett hús mennyisége nem haladhatja meg a 10 százalékot. A teszt során a Ságában készült virsli bizonyult a legízletesebbnek, amelynek a hústartalma a legmagasabb, 65 %-os volt.